Acum câțiva ani aveam o imagine în mintea mea atunci când mă gândeam la cum arată o femeie împlinită. Era o femeie aranjată, care avea o familie frumoasă, carieră, relații armonioase și totul era aliniat și perfect.

După câțiva ani mi-am dat eu seama că nu există perfecțiune, și fiecare femeie are provocări mai mari sau mai mici. Dar asta nu înseamnă că nu este împlinită.

Am început dezvoltarea personală și de peste 5 ani caut răspunsuri la întrebările mele.

Am ajuns la câteva concluzii care pe mine m-au ajutat să înțeleg cum stă treaba cu această împlinire.

Împlinirea este o stare pe care ți-o poți creea. Doar de tine depinde!

Știu că poate nu te așteptai să îți pasez doar ție responsabilitatea aceasta, dar felul în care vezi și simți viața îți aparține 100%.

Am avut multe momente în viață în care am crezut că ceilalți sunt vinovați pentru nefericirea mea. Că dacă ei și-ar schimba comportamentul eu aș fii mai împlinită.

Anul trecut înainte de Crăciun am simțit cu adevărat că pot să fiu împlinită exact așa cum sunt în acel moment.

Totul pleacă de la percepția mea.

Mi-am făcut o analiză a vieții, și am realizat că totul depinde de mine, și că mereu este loc de mai bine, dar să pornesc de la acceptarea de sine.

Și acest lucru pentru mine este foarte clar, dacă eu nu mă accept și nu sunt lângă mine atunci cine. Greu am înțeles asta. Greu am renunțat la criticul meu interior care îmi consuma energia și care mereu îmi arăta ce nu fac bine dar niciodată nu spunea: “BRAVO ai reușit!”

 Poți alege împlinirea clipă de clipă

Mereu ai de făcut o alegere în viața ta, și aici mă refer în primul rând să alegi cum vezi și cum percepi evenimentele și oamenii din jurul tău.

Noi trăim într-o lume duală, există zi dar există și noapte, este plus dar îl avem și pe minus, știi acel exemplu:  cu un cuțit poți să tai pâine dar poți să ucizi și un om.

Deci depinde de tine ce alegi să faci, ce alegi să vezi în jurul tău.

Sigur că nu este întotdeauna ușor, deoarece avem acele convingeri care ne limitează să vedem partea pozitivă, dar prin exerciții practice zi de zi se poate.

Recomand mereu ca atunci când suntem într-o situație mai puțin plăcută să ne adresăm câteva întrebări:

  • Ce cred eu despre această situație?
  • Ceea ce cred eu mă ajută?
  • Este posibil să nu am dreptate?
  • Cum pot să văd situația dintr-o altă perspectivă care să îmi fie favorabilă?

Aici nu este vorba despre loviturile destinului (decese, calamități etc) ci despre acele provocări care apar des în viața noastră (la job, in familie, în anumite relații) care ne perturbă liniștea interioară.

Putem avea o influență asupra stării noastre interioare, asupra gândurilor și emoțiilor.

Pentru asta este nevoie din punctul meu de vedere să pornim pe drumul cunoașterii de sine.

Este nevoie să ne asumăm responsabilitatea 100% pentru viața noastră.

Este nevoie să renunțăm la așteptări și să ne implicăm activ în proces, observându-ne, reflectând la viața noastră, la comportamentele noastre.

Doar de noi depinde să facem aceea schimbare pe care ne-o dorim în viață, să renunțăm la dispoziția capriciasă a copilului rănit și să ne asumăm această călătorie spre împlinirea personală.

Alege să practici zi de zi recunoștința în viața ta, alege să simți împlinirea chiar acum,  chiar dacă nu ai încă jobul ideal, afacerea perfectă, relația minunată, casa mult dorită, mașina de fițe, greutatea ideală etc.

Dar dacă sunt importante aceste lucruri pentru tine, lucrează la ele, fiecare pas contează, setează-ți obiective și treci la acțiune bucurându-te de călătorie.

Dacă simți că ai unele blocaje caută ajutor, nu lăsa nici măcar o zi să treacă fără să ai grijă de felul în care îți trăiești viața.

Concluzie

 Din punctul meu de vedere femeia împlinită este femeia care se acceptă și alege să se cunoască și să se bucure de această călătorie numită viață.

Femeia care este recunoscătoare pentru ceea ce are dar care știe că împlinirea în viață depinde de fiecare alegere pe care o face și de perspectiva ei asupra vieții.

Dacă simți că ești blocată într-un anumit punct al vieții, scrie-mi un mesaj și programăm o întâlnire, nimic nu este întâmplător în viață și întotdeauna este loc de mai bine.

 

Te îmbrățișez cu drag,

Angela