Ieri am avut o zi tare ciudată. Obositoare, cu multe activități, cu evenimente neprevăzute, starile mele s-au schimbat de câteva ori în cursul zilei.

Aseară după ce am pus copilul la somn, m-am retras să îmi analizez ziua și stările.
Am realizat că femeia, este pusă mereu pe dăruit, și sacul se golește. Avem nevoie să-l umplem chiar și de mai multe ori pe zi. Este nevoie să facem asta conștient.

Să ne ascultăm corpul și să fim foarte atente la nivelul nostru energetic, să acceptăm și perioadele în care suntem cu energia scăzută. Sunt momente în care îți este benefic doar să stai și să te asculți, 5 minute sunt suficiente câteodată, dacă te cunoști și nu forțezi nimic.

Atunci când forțăm, când vrem să demonstrăm că suntem puternice, se adună frustare, furie, și suntem ca o oală sub presiune, un mic impuls și izbucnim. Cel mai des în familie.

Nu ajută la nimic. Crede-mă!

Bărbatul (energia masculină) răspunde la felul în care femeia (energia feminină) pune problema.

Dragă femeie, știu, lucrul tău cu tine nu este ușor. În momentul în care îți vine să fugi, verifică ce nevoie nu îți este îndeplinită. Verifică cum ești tu cu tine, cu energia ta.

Alunecăm des în confuzie, agitație.

“ Când o mama clachează psihic, înseamnă că și-a pierdut simțul sinelui” – (fragment din Femei care aleargă cu lupii)

Dă dovadă de blândețe față de tine în primul rând, ești om înainte de toate, fii smerită și acceptă-te, și atunci când poate nu faci lucrurile așa cum îți dorești. Acceptă și înfrângerea acceptă și trofeul!

Tu ești principalul personaj în viața ta!

Cum să faci asta?

Eu folosesc un jurnal, unde îmi las tot gunoiul.
Seara, de obicei, scriu tot ce m-a nemulțumit acolo. Recent am primit o recomandare, care mă ajută, și anume să stau zilnic de vorbă cu mine. La modul cel mai serios, 15 minute de liniște și dialog sincer cu mine, efectiv să mă întreb care sunt nevoile mele.

Câteodată în timp ce vorbesc cu mine aleg să colorez. Mă relaxează și în doar 15 minute starea mea se schimbă, nivelul de energie crește.

Stiu că poate te gândești în mintea ta acum, că nu ai timp de asemenea prostii, dar eu te asigur că aceste prostii fac diferența în viața ta.
Și 10-15 min tot găsești în cele 24 de ore.

Scrie-mi într-un comentariu ce faci tu când simți că nu mai ai energie. Cum gestionezi zilele cu multe evenimente?

Mulțumesc

Cu drag, Angela!