Mihaela Stroe este mamă, este o femeie deosebită care este în armonie cu ea și care inspiră, educă și motivează oamenii care vor să fie pe primul loc în viața lor.

Mihaela Stroe este doctor în sociologie, speaker, trainer internațional, coach specializat pe identitate personală,  autoarea cărților: „În armonie cu mine” și „Fii pe primul loc în viața ta”.

Am rugat-o pe Mihaela Stroe să ne răspundă la câteva întrebări să înțelegem cât de important este pentru o mamă să fie în armonie cu ea și să fie pe primul loc în viața ei.

Dragă Mihaela,

1. Cât de important este pentru o mamă și de ce să fie pe primul loc în viața ei și să fie în armonie cu ea?

Este esențial. De ce? Dacă mama nu știe cine este ea, ce valori are, ce principii de viață, ce nevoi ca să fie în armonie cu ea, mama nu poate da mai departe copiilor acest mod sănătos de a FI.

De ce sa fie pe primul loc în viață ea? Pentru că ea este principalul model după care se orientează copilul. Daca ea știe să își umple ceașca în fiecare zi cu bucurii, cu entuziasm, cu voință, cu disciplină, cu perseverență, copilul va învăța același comportament și va fi un adult armonios și disciplinat, care își cunoaște interesele și știe să spuna NU politicos, focusându-se pe prioritățile sale. Dacă mama e haotică, tristă, frustrată, plină de sarcini neplăcute, care nu se îngrijește corporal, sufletește, emoțional, ghici cum va fi copilul ei, respectiv adultul de mâine?

2. Care este principala regulă pe care ar trebui să o urmeze mama pentru fi în armonie cu ea?

Să știe cine este ea. De la identitatea personala, CINE SUNT EU? pleacă restul de elemente: valori personale, principii de viață pe care nu le negociezi cu nimeni, lista de nevoi, lista de placeri si neplaceri. Când știi cine ești și ce este important/prioriat pentru tine, ai un fir roșu clar și poți să te aperi de cei care doresc să te deturneze de la armonia ta interioară.

3. Care este cea mai frecventă greșeală pe care o face mama în viața ei personală și profesională?

Sunt mai multe greșeli pe care le face o mamă. Însă voi vorbi acum doar de una singură, pe care o întâlnesc cel mai des: mamele își asumă prea multe roluri să le joace odată. Rolul cel mai important atunci când ești mama este acela de a-ți educa copiii. Apoi urmează rolul profesional și alte tipuri de roluri, fiecare după cum preferă. De aceea, mamele nu își iau răgaz să se ocupe de educația copiilor. Dacă alocă timp și energie atunci când este nevoie, mai târziu vor fi mame fericite și împlinite. Dacă alocă timp carierei profesionale și ajunge în vârf, sigur va regreta mai târziu atunci când se va simți lipsa educației copilului său.

4. Ce crezi că își dorește cel mai mult un copil de la mama lui?

Timp și atenție. Prezență 100%. Îmi amintesc că într-o zi Filip mi-a spus „Mama, de ce nu pui telefonul jos și de ce nu te uiți la mine când îmi fac temele?”. Eu recunosc că în acele momente mă plictiseam maxim când el își făcea temele și mă pierdeam ușor în hatisul social media. Dupa ce mi-a zis de 3 ori, am lasat telefonul și acum de fiecare dată când stăm împreună, sunt atentă și prezentă 100%. Las orice gând deoparte și sunt implicată total în relația cu copilul meu, cea mai mare comoară a mea!

5. Poți să ne dai trei pași pe care să îi urmeze mama astfel încât să fie pe primul loc în viața ei și să fie în armonie cu ea? 

Primul pas: Să se autocunoască zi de zi pe ea și să se înțeleagă.

Pasul a doilea: Să-și decidă prioritățile și să aibă un plan clar de acțiuni pentru a avea focus pe prioritățile ei.

Pasul al treilea: Să aibă curajul de a se iubi pe ea cu bune si cu rele. Niciun copil nu vine cu instrucțiuni de folosire și o mama are nevoie să se adapteze și să fie creativă în fiecare secundă pentru a-și educa copilul.

6. Ce resurse și instrumente recomanzi pentru mame ca să se dezvolte mereu și să fie în armonie cu ele?

Recomand introspecția, jurnalul de conștientizări, jurnalul de recunoștințe, să mearga la cursuri, conferințe, să facă programe online de coaching. Orice o ajută să fie în contact cu ea si cu nevoile ei. Ca resurse, pot sa le recomand canalul meu de YouTube unde am emisiunea „Momente de luciditate” și alte filmari, plus carțile mele „În Armonie cu mine!” și „Fii pe primul loc în viața ta!”.

7. Cum ai descrie într-o frază “mama care este în armonie cu ea “?

Este mama care știe că succesul este un puzzle făcut în liniște și armonie din lucrurile mici care îți îndulcesc viața zi de zi.

Mulțumesc mult Mihaela, te felicit din suflet pentru tot ceea ce faci și îți doresc mult succes!

Pe Mihaela Stroe o găsești pe www.mihaelastroe.ro

Să ne fie de folos!

Angela