Anul acesta mi-am pus pe panoul meu motivațional următorul citat:

“Timpul va trece indiferent ce vei face. Singura întrebare este cum îl vei folosi și unde vei ajunge la sfârșitul lunilor, săptămânilor care vor trece” (Brian Tracy)

Acest citat mă ajută să rămân focusată pe ceea ce este important pentru mine, pe prioritizarea acțiunilor și organizare. Fiecare avem 24 de ore la dispoziție, timpul este finit și de noi depinde ceea ce facem cu el.
Mai este un proverb care spune că timpul nu așteaptă pe nimeni. Noi trebuie să ne gândim ce facem zilnic cu această resursă importantă.

Este foarte ciudat că parcă niciodată nu avem suficient timp. Scuza principală pentru care nu facem ceea ce ne dorim este lipsa de timp.

Trebuie să recunosc că mereu am fost interesată de partea de organizare, prioritizare, productivitate. Am testat multe metode și tehnici, am căutat informații și am realizat că modul în care ne folosim timpul este influențat de mai mulți factori. Și unele lucruri care ne sabotează sunt atât de subtile încât ne este greu să le descoperim.

Pentru mine este foarte important modul în care îmi încep ziua.

Caut mereu să implementez obiceiuri sănătoase, să nu revin la obiceiuri care nu mă ajută.

Am vorbit cu câteva persoane și îmi spun că nu pot să își facă un program, nu pot să respecte reguli și așa mai departe.

Eu folosesc rutina și în cazul Flaviei, și asta mă ajută foarte mult. Știe foarte clar ce face când se trezește, nu stăm în pijama toată ziua, păstrăm orele de masă, programul la TV 30 de minute pe zi, și ora de culcare aceeași. Aceste obiceiuri ne ajută să nu pierdem energie și timp.

Implementează rutine și la tine în această perioadă, te ajută mult!

Lucrurile se vor schimba!

Și depinde de tine cum se vor schimba pentru tine, tu îți poți controla comportamentul tău, timpul tău, gândurile tale. Asta te va ajuta.

Negativismul din jur ne influențează atât cât noi îi dăm voie.
În special această perioadă scoate din noi ce ținem ascuns, dependențe, rănii nevindecate, slăbiciuni.

Cred cu tărie că dezvoltarea ta personală prin disciplină, organizare te poate ajuta mult.
Dacă nu știi să îți gestionezi timpul și energia, intervine agitația și nu ai cum să îți păstrezi starea de calm. Cred că acest lucru este crucial acum.

Problema cea mai mare în zilele noastre nu este timpul, ci lipsa de ordine și disciplină.

Vreau să îți mai spun că timpul pierdut este acela care trece fără ca noi să fi făcut ceea ce am fi vrut.

Unde greșim noi în relația cu timpul:

– Ne organizăm deficitar
– Amânăm lucruri care ar putea fi ușor rezolvate
– Nu știm să spunem NU
– Ne ocupăm de lucruri care nu ne stimulează. etc

Dacă vrei să corectezi aceste erori în relația ta cu timpul, te anunț că am creat un webinar care te va ajuta să înveți cum să gestionezi mai bine relația cu timpul.

Webinarul „Time Management”are loc sâmbătă, 13 februarie la ora 17.00 (ora Romaniei)

Intră pe link și vezi detalii:

Webinar Time Management

Te încurajez să nu mai amâni decizia de a învăța cum să te organizezi mai bine, așa cum am spus amânarea este una dintre greșelile des întâlnite pe care o facem în relația cu timpul.

Dacă ai întrebări sunt aici pentru tine!
Angela