De ceva vreme am în cap ideea de a scrie acest articol. Astăzi a sosit timpul.

Cu un ceai de tei alături vreau să îți împărtășesc o sugestie care te ajută să îți schimbi starea și să te simți bine, să ai o energie armonioasă, zi de zi.

Înainte să îți spun acest lucru simplu, vreau să înțelegi cât de important este să ai o stare bună, armonioasă. Indiferent ce faci pe parcursul unei zile, tu faci acele lucruri din starea pe care o ai. Și dacă vrei ca lucrurile să iasă bine cu o notă pozitivă, este nevoie să te pui într-o stare bună, pozitivă, armonioasă.

Și acest lucru depinde doar de tine. Ceilalți nu pot face acest lucru în locul tău.

 

Sigur că ne pot influența, dar la fel de mult putem și noi să ne protejăm și mai mult să le transmitem noi o energie bună.

Cu siguranță știi și tu cât de important este să ai o stare interioară bună, dar am simțit nevoia să repet acest lucru, deoarece mai uităm și ne lăsăm duse de val, nu mai acordăm importanță acestui lucru, neglijăm lucruri simple pe care le putem face pentru noi și apar acele stări în care nu avem răbdare cu copiii noștri, ne enervăm repede, suntem frustate și obosite.

Ce mă pune pe mine într-o stare bună încă de dimineață este grija pentru tenul meu.

 

Acum la 40 de ani fac lucrul acesta mai atent, cu mai multă răbdare și îi acord mai multă importanță. Și asta îmi dă o stare interioară bună.

Mi-am făcut un ritual, atât dimineața cât și seara. Consider că este timp prețios petrecut cu mine, o dovadă de iubire de sine și respect de sine.

Mai jos împărtășesc cu tine ce fac eu exact ca să îmi îngrijesc tenul, de asemenea m-aș bucura dacă ai împărtășii și tu cu mine din trucurile tale.

Foarte important este să folosești produse potrivite tipului tău de ten și vârstei tale.

Eu nu îți voi da in acest articol marca produselor, deoarece nu vreau să fac reclamă și am încredere că fiecare în funcție de buget se poate informa ce este potrivit pentru ea.

Rutina de dimineață

 

 • Curățarea tenului– aici poți să folosești înainte să te speli, apă termală. Apoi ușor o ștergi cu apă micelară, sau un demachiant. Ulterior te speli cu apă și un gel de curățare a tenului, poți să folosești chiar și o perie sonică care să te ajute să îți cureți în profunzime tenul.

Eu o dată, de două ori pe săptămână fac și o exfoliere cu un scrumb exfoliant.

 • Tonifierea– personal folosesc o loțiune fără alcool, dar aici depinde mult de tipul tenului. Acest produs ajută ca celelalte produse să se absoarbă mai bine.
 • Aplică ser– dacă nu am făcut acest lucru înainte, acum pot să îți spun că iubesc serul. Chiar dacă nu ai probleme cu tenul, serul conține ingrediente active care nu pot decât să te ajute.

Optează pentru un seruri care are în compoziție: acid hialuronic, vit C, retinol, colagen. Sunt foarte multe variante, alege ce ti se potrivește, dacă cauți puțin și te informezi ce este potrivit pentru tine cu siguranță găsești cea mai bună variantă.

 • HidratareaAbia după ce se absoarbe serul în piele treci la acest pas și aplică crema potrivită pentru hidratare. Nu uita de gât, decolteu și locul din spatele urechilor.
 • Nu neglija zona de sub ochi dacă ai 35-40 de ani, neapărat să folosești o cremă specială pentru această zonă.
 • Și nu în ultimul rând o cremă cu protecție solară. Este adevărat că multă vreme nu am folosit acest produs, dar specialiștii confirmă că este cel mai important produs de îngrijire a tenului.

Rutina de seară

 • Demachierea- chiar dacă am stat doar în casă, indiferent dacă ne machiem sau nu. Eu fac acest lucru cu apă micelară, imi place foarte mult.
 • Tonifierea- același lucru ca dimineața
 • Aplică ser- cele cu retinol sunt recomandate seara
 • Hidratare- cremă specială în jurul ochilor și o cremă hidratantă de noapte pentru restul tenului, gât și decolteu.

Ce poți să mai faci ca să ai un ten curat și frumos ?

 • Să-ți răsfeți tenul o dată pe săptămână cu o mască care conține ingrediente naturale (sunt foarte multe rețete pe internet) și aceste măști nu au cum să îți fac rău.
 • Masaj facial. Eu fac acest masaj cu ajutorul unei role din cuarț roz.
 • Cure cu colagen
 • Hidratare și din interior
 • Alimentație cât mai alcalină
 • Tratamente profesionale

Concluzie

Dacă facem zilnic aceste lucruri pentru noi, nu avem cum să nu ne îmbunătățim starea de spirit și să începem ziua într-o notă pozitivă. Sigur că sunt multe alte lucruri care ne ajută, dar azi am ales să îți aduc în atenție acest aspect. După 35 de ani este nevoie să acordăm mai multă atenție tenului nostru.

Abia aștept să îmi spui ce faci tu în această privință, care este ritualul tău și dacă te inspiră acest articol.

Te îmbrățișez

Angela