Cred că știi deja că acolo unde ai atenția și energia vin și rezultatele.

Este primul an în care încă nu mi-am scris toate obiectivele, încă nu mi-am pus viziunea pe panou.

De obicei făceam aceste lucruri în ultimele zile din decembrie.

Anul acesta am vrut să fac lucrurile diferit și să gândesc altfel aceste obiective.

Am făcut o analiză serioasă a anului 2020 și a ultimilor 5 ani. Am atins multe obiective, am crescut mult și totuși sunt zone unde am avut o dorință, un vis, dar a rămas în acel stadiu de dorință, nu s-a realizat. Știi de ce? Pentru că nu i-am acordat atenție, și pentru că nu era suficient de important pentru mine ca să am motivația necesară și disciplina de a acționa pentru rezultat în acel domeniu.

Astăzi vreau să împărtășesc cu tine câteva lucruri care te-ar putea ajuta să ajungi la împlinire în acest an, te-ar putea ajuta ca la finalul anului 2021 să ai obiective realizate cât mai multe.

Eu în ultimii 5 ani mă bazez pe mine, pe ceea ce pot eu să fac și pe cât de bine mă cunosc.

  1. Întotdeauna pornesc de la mine.

Și asta recomand tuturor femeilor cu care lucrez, să își seteze acele obiective care depind de ele.

Dacă te cunoști suficient știi unde și cum să lucrezi la viața ta.

Dacă încă nu ai acestă cunoaștere de sine dezvoltată poți să îți setezi ca și obiectiv principal pentru 2021 autocunoașterea.

Crede-mă, nimic nu se rezolvă de la sine, viața ta depinde de tine.

Un obiectiv este o direcție, dacă nu ai direcție nu știi unde te îndrepți.

Întâlnesc foarte des în ședințele de coaching femei care nu știu ce își doresc pentru ele.

Au dorințe și obiective dar majoritatea îi implică pe ceilalți (copil, soț, părinți, șef, etc)

Nu ai cum să simți împlinirea până când nu te cunoști pe tine și până când nu îți vindeci rănile emoționale. Și nu este o treabă simplă. Dar este o călătorie care ne face pe zi ce trece femei mai bune, mai interesante, dar care durează toată viața deoarece implică multe.

  1. Dorința de a mă cunoaște, de a fii atentă la mine

Aici vreau să specific că starea de observator, întrebările de introspecție zilnice, timpul pe care mi-l acord mie zilnic, jurmalul în care scriu seara și dimineața sunt instrumente de bază.

Este foarte interesant, că până acum 5 ani-6 ani nu aveam pasiuni, nu știam ce îmi place să fac, mă plictiseam și ceream mereu ATENȚIE de la ceilalți, în special de la partener. Și ghici ce, chiar dacă primeam atenție  nu era suficientă, deoarece sacul meu avea multe găuri și se scurgea repede ceea ce primeam.

Eu singură nu îmi acordam atenție dar ceream de la ceilalți.

Ai făcut și tu asta? Sau poate ești într-o perioadă a vieții în care mai ceri atenție de la ceilalți?

Ce vreau să spun este că ATENȚIA este foarte importantă, în special în aceste vremuri când toată lumea ne solicită atenția.

Viața ta se schimbă când îți acorzi conștient atenție.

Apoi lucrurile din viața ta se schimbă când le acorzi atenție.

Avem tendința să ascundem, să ignorăm când ceva nu merge bine până când ajungem în aceea situație gravă, în care nu mai putem ignora dar plătim un preț prea mare.

De exemplu, ne ignorăm sănătatea până când vine o boală gravă, ignorăm relația până când ajungem la divorț, ignorăm să ne odihnim până ajungem la o stare de oboseală cronică și tot așa. Toate acestea se întâmplă în timp din cauză că nu acordăm suficientă atenție vieții noastre, este un proces, și de multe ori inconștient.

Îți propun ca pentru 2021 să alegi 4 domenii la care să fii atentă, și să lucrezi câte un trimestru la un singur domeniu.

Când ai multe din nou risipești energie și nu poți să acorzi suficientă concentrare și atenție.

Și mai este ceva, cumva se leagă una de alta, așa că ai putea să ai surpriza că rezolvând o provocare se rezolvă și cealaltă, măcar parțial.

Poți începe cu domeniul la care stai cel mai rău, domeniul care te doare, unde provocările sunt mari.

Cum să începi?

  • În primul rând să îți acorzi atenție zilnic ție pentru a observa situația reală din acel domeniu, pentru a stabili punctul de plecare.
  • Apoi să stabilești rezultatul la care vrei să ajungi.
  • După aceea, în funcție de situație, observă dacă știi ce ai de făcut, dacă vrei și dacă poți să faci asta singură sau ai nevoie de ajutor. (acțiunile pe care trebuie să le parcurgi din punctul A ca să ajungi la punctul B)
  • Ia-ți angajamentul să faci schimbarile necesare, deoarece ce te-a adus în situația respectivă, nu poate să rezolve aceea problemă, este nevoie de alte gânduri, alte emoții, alte comportamente.
  • Și acordă ATENȚIE astfel obții Claritate și Rezultate.

Draga mea, lucrurile trebuie făcute cu prima ocazie, dacă simți că ai ceva de schimbat în viața ta nu mai amâna, fă chiar acum. Fă primul pas, cel mai mic, scrie pe o foaie de hârtie în ce domeniu stai cel mai rău, care este aceea situație pe care îți dorești să o schimbi și apoi treci prin procesul de mai sus.

Fă asta acum! Lucrurile pe care le amâni s-ar putea să nu le faci niciodată.

Te îmbrățișez cu drag, îți doresc să îți îndrepți atenția acolo unde ai nevoie și te invit să lași un comentariu, să îmi dai un reply cu ideea care ți-a rămas în minte din acest articol.

Cu iubire și recunoștință

Angela